Hieperdepiep's Blog

Just another WordPress.com weblog

september 30, 2009

Biscuitverjaardagstaart
Ingrediënten:
• Zanddeeg: 250 g bloem. 125 g boter. 1 ei. 100 g suiker
• Vulling: 50 g boter. 110 g suiker. 2 eieren. ½ kg vette platte kaas. snuifje zout. ½ pakje vanillepudding
• 1 bokaaltje ontpitte krieken. 1 blikje abrikozen
  
     
Nodig: 5 eieren- 200 gr. suiker – 100 gr. gewone patisseriebloem – 100 gr. aardappelzetmeel – 1 pakje vanillesuikerDe hele eieren en de suiker met een mixer kloppen gedurende 10 min. tot het geheel voldoende dik is. De bloem ziften en ineens,maar voorzichtig, ondermengen en niet meer kloppen. Onmiddellijk overbrengen in een 2 maal ingeboterde en met bloem bestrooide vorm. Laten bakken in een oven op 175°C ged. 45 min. tot 1 uur. Doorprikken met een breinaald om na te gaan of het deeg voldoende gebakken is. Na het bakken ontvormen en laten afkoelen.
Deze basis moet je een dag vooraf maken, de afwerking de dag van het feest. Ik leg in mijn vorm atijd een bakpapier, is heel gemakkelijk achteraf.

afwerking

Je kan deze biscuit vullen met chocomousse en de buitenkant bestrijken met chocolade ganache.
Ofwel vullen met slagroom, bavarois of zo en dan versieren met fruit naar keuze. Heb ze allemaal al geprobeerd en telkens dachten mijn gasten dat ik mijn taart bij de bakker had gehaald!
Het receptje van de biscuit heb ik gevonden op de achterkant van een doosje aardappelzetmeel van Soubry.

Het lekkerbekmonsterIngrediënten 

1 pakje Chocoladecakedeeg van Herta

8 marshmallows

8 rode snoepveters

 

Voorbereiding

Voor 8 porties

1. Giet uw Chocolade Cakedeeg in een ronde bakvorm en laat 25 min. verder bakken op 180°C.

2. Maak ogen, een neus en een grote mond door er 8 marshmallows. Lichtjes in het cakeoppervlak te drukken.

3. Wacht vervolgens nog 10 min. alvorens de cake uit de bakvorm te halen.

4. Druk tenslotte 8 rode snoepveters lichtjes in het cakeoppervlak voor de haren.

 

taartmonster

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s