Hieperdepiep's Blog

Just another WordPress.com weblog

*Verjaardagsstoel* september 30, 2009

* Je kunt de stoel van de jarige op allerlei leuke manieren versieren, bijvoorbeeld:

Omwikkelen

Knip smalle repen crêpepapier en wikkel die om de leuning, en poten van de stoel. Je kunt de favoriete kleur van de jarige nemen, maar het is ook leuk om verschillende kleuren crêpepapier te gebruiken. Wanneer je twee smalle repen naast elkaar legt en ze tegelijkertijd om de stoel wikkelt krijg je een mooi streepeffect.

Bloemen

Knip crêpepapier in vierkantjes en maak hier bloemen van: pak het vierkantje hiervoor precies in het midden beet en draai op die plaats een “puntje” aan het papier. Zo kun je de bloem met plakband op de rugleuning plakken. Een snelle variatie hiervoor is het gebruiken van gekleurde vouwblaadjes, zakdoekjes, of servetjes. Je hebt de vierkantjes dan al kant en klaar!

Zilveren troon

Pak de stoel in aluminiumfolie in, zodat de jarige een heuse zilveren troon krijgt. Het voordeel van aluminiumfolie is dat je het gemakkelijke kunt buigen en dat het uit zichzelf prima blijft zitten.

Linten

De stoel wordt extra vrolijk wanneer er linten aan hangen. Hele smalle stroken crêpepapier zijn hier zeer geschikt voor. Je kunt ook het smalle lint nemen waar je cadeaus mee inpakt. Als je de scherpe kant van een schaar langs het lint schuurt, krijg je prachtige krullen.

Strikken

Restjes gekleurd pakpapier kun je goed gebruiken voor het maken van strikken boven op de rugleuning. Knip hiervoor een langwerpig stuk uit en frommel het papier in het midden samen, zodat er een strikvorm ontstaat. Je kunt de strik met een lintje of plakband aan de stoel bevestigen.

Waaier

Met gekleurd pakpapier kun je prachtige waaiers maken die het goed doen op de rugleuning van de stoel. Hiervoor moet je een flink stuk langwerpig pakpapier nemen en het korte deel als een harmonica opvouwen. Ben je klaar, dan hou je een dikke reep over. Je pakt deze precies in het midden en vouwt hem dubbel. De twee naar elkaar gevouwen punten plak je aan elkaar vast en vouwt dan de waaier uit. De platte onderkant bevestig je op de stoel.

Foto

Je zet de jarige extra in het zonnetje wanneer je een foto (of een kopie daarvan) op een gekleurd karton plakt en deze in een mooie vorm uit knipt. Versier het karton met vlaggetjes en ballonnetjes, of zet er een leuke tekst op.

*verschillende soorten verjaardagsstoelen:

Advertenties
 

4 Responses to “*Verjaardagsstoel*”

 1. Leuke stoeltjes! Ik heb thuis zo’n oude kinderstoel. Daar ga ik ook zoiets van proberen maken.

 2. lynniej Says:

  Zo mooie verjaardagstoelen , heel leuk dat jullie dit op deze site zetten 🙂 zo hebben we toch al een aantal ideëen voor in onze klas later! Spijtig genoeg dat ik geen kleutertje meer ben want ik zou direct op zo een stoel willen zitten …

  Groetjes xxx

 3. ineke1989 Says:

  Leuke ideeën ! Zeker deze stoelen hier , als ik eens tijd vind ga ik ook eens een maken lijkt me echt leuk !!!!

  groetjes

  ineke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s